Ce lampi au mai creat designerii?

Ce lămpi au mai creat designerii români?

În așteptarea primăverii multe lămpi au răsărit. Unele dintre ele lansate la sfârșitul anului trecut, altele selectate în expoziții recente. Vă ținem la curent cu designul românesc și le poftim să vă lumineze ziua.

Lămpile Bulb27 înseamnă o reconstrucție artistică din elemente uneori rare: precum un spărgător de nuci, din lemn, o goarnă din alamă de la un Ford Model T, o râşniță de mac fabricată în fosta Cehoslovacie sau o suveică din fostul RDG. Cel care le transformă este Andrei Ignia, din Iași:

“Toată activitatea mea gravitează în jurul mediului vizual, astfel am ajuns să fac lămpi pornind de la o fotografie cu o lampă Kozo. Am fost fascinat de modul în care designerul David Shefa a făcut din ţevi şi fitinguri o lampă ce seamănă cu un personaj Pixar.”

Andrei predă la Universitatea din Iași, e preocupat de foto-video și își pregătește lucrarea de doctorat pe Imagine și simbol în comunicarea persuasivă. Între timp creează lămpi din elemente ce vin din mai multe țări: “becurile incadescente, cu lumină caldă, ce sunt o replică a becurilor create de Thomas Edison, sunt importate din America, iar o bună parte din cablurile îmbrăcate în material textil vin din Amsterdam. Multe alte obiecte am găsit în talciocurile şi concept store-urile din Amsterdam, Frankfurt şi Iaşi, sau pe Internet”. În octombrie 2013, lămpile Bulb27 au fost într-o expoziție la Galeria Meru – un spațiu din Iași pe care îl recomandăm. Toate lămpile așteaptă aici.

Sursa: designist.ro

17,450 thoughts on “Ce lampi au mai creat designerii?